Przykładowe Menu weselne

przykładowe Dania gorące


  • Krem z białych warzyw z aromatem pieczonego jabłka wykończony chipsem ziemniaczanym
  • Pieczona karkówka w glazurze Jack Daniels z pieczonymi ziemniakami i grillowanymi warzywami z rozmarynem
  • Roladki drobiowe faszerowane czosnkowym szpinakiem w sosie z białego wina z arancini  ,warzywa z pary
  • Barszcz domowy z krokietem 

Deser


  • Deser lodowy lub
  • Jabłko pieczone  

przykładowe Przekąski zimne

1.      Selekcja mięs kuchni Rezydencji Protasy: polędwica oprószona majerankiem, szynka wędzona z nutą czosnku, karkówka otulona liściem laurowym, pasztet wieprzowy, boczek wędzony w dymie olchowym, palcówka

2.      Sosy: tatarski, żurawinowy, chrzanowy

3.      Pieczona karkówka (rolada z karczku z kaparami, suszonym pomidorem i mozzarella)

4.      Wieprzowina w majeranku (podana z sosem tuńczykowym)

5.      Befsztyk tatarski  z marynatami

6.      Pasztet drobiowy z pistacjami

7.      Tymbaliki drobiowe wykończone musem chrzanowym

8.      Roladka z indyka opasana boczkiem z leśnymi grzybami

9.      Śledź w śmietanie z szalotką i marynowanymi kurkami

10.  Szczupak lub pstrąg faszerowany (do wyboru)

11.  Roladki z łososia ze szpinakiem

12.  Jajka w trzech odsłonach z łososiem, pieczarkami i szczypiorkiem

13.  Pikle i warzywa sezonowe

14.  Śliwka w boczku

Sałatki:

15.  Sałatka z gotowanych brokułów (brokuły, ser feta,  pestki słonecznika, prażony boczek)

16.  Sałatka z grillowanym kurczakiem i sosem cezar z chipsem bekonu oprószona parmezanem

17.  Mix sałat z serem korycińskim (ser, sałaty, boczek prażony, ogórek, pomidor suszony, melon z sosem francuskim) 

Pieczywo

Stół słodki

  • kawa, herbata, mleko, cytryna, cukier biały
  • 4. rodzaje ciast
  • babeczki kruche z owocami
  • ptysie z bitą śmietaną
  • coca – cola, sprite, woda z cytryną, soki jabłkowy i czarna porzeczka

Untitled Document